Volontärarbete

Lions tillgodoser behov både lokalt och runt om i hela världen. Våra ca 1,4 miljoner medlemmar, som utför samhällsservice i mer än 200 länder och geografiska områden, är olika på många sätt men delar en gemensam uppfattning: Samhället är vad vi gör det till.

Vill du ”känna på” hur Lions arbetar och samtidigt göra världen lite bättre för de mest utsatta?

Anmäl dig som volontär till något/några av de projekt som beskrivs här nedan. Du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga på våra lokala insamlingsinsatser.

Utkörning av gödsel och trädgårdskalk.

Varje vår och höst erbjuder vi för-säljning av brunnen ko- och höns-gödsel samt trädgårdskalk. Arbetet består dels av att ösa gödsel i plastsäckar och utkörning till beställarna.

Funktionär på Tysslingedagen

Tysslingedagen är alltid på Kristi Himmelsfärdsdag. Vi visar upp vårt katastroftält och har motionsbingon igång.

Funktionär på motionsbingon

Arbetet innebär att vara bingovärd tillsammans med en lion medlem. Sätta upp bingotavlor och plastband. Arbetet i tältet består av att lämna ut och ta betalt för bingobrickor. Kontrollera vinstbricka och lämna ut vinst. Bingon är varje söndag i maj, juni, augusti och september mellan kl 10.00-12.00.

Arbeta med affischtävlingen

Fredsaffischtävling är en årlig konsttävling för barn. Varje år sponsrar lionklubbar runtom i världen Lions internationella fredsaffischtävling i lokala skolor och ungdomsgrupper.

Arbetet handlar mycket om att besöka skolorna och ”sälja in” tävlingen.

LAN-spel Viagården

Ett LAN spel/turnering körs en fredag-lördag på våren och en på hösten. Den pågår från fredag eftermiddag till lördag förmiddag. Klubben bistår Viagården med att ”pricka av” och ta emot betalning av deltagare som inte betalt in i förväg samt vara något av en ordningsman. Arbetet sker tillsammans med en lion medlem.

Funktionär under julmarknaden

Vi anordnar en julmarknad en lördag i november varje år. Klubben har ett eget utställarbord, där vi säljer olika produkter, lotteri, gissningstävling mm.

Anmäl dig som volontär
Anmäl ditt intresse för att bli volontär här.
Välj de aktiviteter du är intresserad av.