lionlogo_2c.jpg

Distrikt 101 B

 Your Company

Var med och gör världen lite bättre

för "De glömda barnen i Syrien och dess grannländer".

Mest utsatta just nu på vår jord är de syriska flyktingbarnen. De absolut fattigaste finns i läger i närområdet, exempelvis i läger i Turkiet. För att hjälpa de barnen startar nu Lions insamling nummer två (första insamlingen var 2015). Det handlar om att ge barnen möjlighet att gå i skola samt att de får mat- och hygienpaket och leksaker.


Målet för insamlingen är 10 miljoner. Insamlingen pågår till den 31 december och Lions vädjar till allmänheten och företag i Sverige att hjälpa till.

Sedan tidigare har Lions delat ut mat- och hygienpaket samt leksaker till barn och deras familjer, cirka 2 000 familjer har hittills fått hjälp. Nu går projektet vidare med att ge möjligheter för barnen att få gå i skolan, skolmoduler byggs för de insamlade medlen.

Det är ett sätt att hjälpa barnen få tillbaka livsgnistan och tilltron till vuxna människor igen. Skolan ger barnen något lustfyllt i en annars hopplös vardag.

Läs mer på www.lions.se

Nulägesbeskrvning från Ankara - 2016-11-24.

Våra 11 skolmoduler är fyllda till bristninngsgränsen. I 2 skift går nu nästan 1000 skolbarn. Egentlig kapacitet är 770 barn. Under december kommer ytterligare 2 moduler att levereras till platser som redan lokaliserats. Ett markområde har färdigställts av kommunen för våra 40 tält med hygienutrymmen som också levereras i december. Vi har inhandlat 1 000 skolbags och fyllt dem med skriv-, räkne-, och målarbok. Med pennor, suddgummi, vässare och målarkritor. Kommer att påbörja utdelning snarast till våra elever i skolmodulerna.

Hälsningar från Nilgün o Leif


Du kan vara med och hjälpa till genom att sätta in en slant på Lions hjälpfond. Swisha till 9019480 eller pg 90 1948-0. Märk insättningen med "DGB".

Det kommer att finnas sparbössor hos ICA Nära, Pizzeria Falken och Tant Grön, Vintrosa.

Det övergripande insamlingsmålet är 1 krona per invånare.